Mystery Trail Amsterdam

Hallo, welkom in Amsterdam bij de Mystery Trail.

Jullie gaan 15 bijzondere mensen in deze stad ontmoeten. Het doel is om deze mensen op te sporen (via GPS). Zijn jullie op de plek aangekomen dan doe je de bijbehorende opdracht. Met het vinden van de spot en de opdrachten kunnen jullie punten verdienen.

Je speelt tegen elkaar in kleine groepjes, dus probeer zoveel mogelijk punten te verdienen en de High Score te pakken! Is de opdracht gedaan dan verdwijnt de Inwoner uit de lijst. Alles gedaan? Dan ga je naar de laatste spot, de Finish (oranje vlag).

Vergeet niet het geluid en GPS van je smartphone aan te zetten. Ook zonder GPS kun je spelen, dan gebruik je gewoon het kaartje. Bij Start & Route vind je hoe moet starten. Succes en veel plezier!
Je gaat eerst de inwoner zoeken, daar de opdracht doen en dan weer naar een volgende inwoner van de stad.

Je mag zelf bepalen welke inwoner jullie als eerste gaan zoeken. De icoontjes op de kaart geven HINTS over de inwoner, maak daar gebruik van.

Hoe werkt het?
1. Vul hieronder je Teamnaam in om te starten.
2. Kies een inwoner die je wilt gaan zoeken uit de rode lijst
3. Start Locatie zoeken (button), je ziet het aantal meters dat je verwijderd bent van de spot.
4. Speur de inwoner op via de kaart (GPS-tracker)
5. Inwoner gevonden dan geeft de App dit aan (je krijgt 250 bonuspunten)
6. Doe op de locatie de opdracht, (ook als je de locatie niet precies hebt gevonden)
7. Kies dan weer de volgende inwoner, etc.
Alle locaties gedaan, dan ga je naar de Finish (oranje vlag)

PUNTEN:
Inwoner gevonden = 250 punten
1 ster vraag (eenvoudig) = 250 punten
2 sterren vraag (gemiddeld) = 300 punten
3 sterren vraag (moeilijk) = 350 punten


Dit gaat jullie lukken, veel plezier!

p.s. Soms werkt GPS en/of de eigen Locatie niet goed in de stad (hoge gebouwen bijv), gebruik dan alleen de kaart.

Tip 1. Spanjer en van Twist

Op de route van de Trail aan de Leliegracht dit leuke cafe. In de zomer zitten we graag op het terras hier. Lekker aan het water, beetje uit de drukte. Heerlijk!

Tip 2. Cafe In

Een 'must' op de Zeedijk is het café 'In ‘t Aepjen'. Het houten gebouw uit 1519 is een van de oudste panden van de stad en wat een leuke sfeer! De uitdrukking ‘In de aap gelogeerd zijn’ heeft zijn oorsprong in dit café, dat in de zeventiende eeuw ook slaapruimte aan dronken zeelui bood. Doen dus!

Tip 3. Museumplein

Niet op de Trail, maar wel een 'must do' het museumplein, met alle beroemde musea bij elkaar, het concertgebouw, het Rijks. je raakt niet uitgekeken hier. een omweg waard.

Tip 4. Jacob Hooy & co,

Op de Kloveniersburgwal 12 dit bijzondere winkeltje dat al in 1743 werd geopend! Reis terug in de tijd naar een 18e-eeuwse kruidenwinkel , inclusief antieke houten vaten voorzien van opschriften in Latijn en de apothekerskasten, Nostalgie!

Tip 5. De Torensluis

Op de trail is de Torenbrug uit de 17e eeuw een van de breedste bruggen van Amsterdam. Oorspronkelijk stond er een toren bovenop de brug, die is gesloopt maar de contouren zijn nog zichtbaar. De toren was destijds 55 meter hoog en diende als openbare klokkentoren en gevangenis. De getraliede ramen en de kerkers zijn nog steeds goed zichtbaar. De kerkers zijn gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor publiek. Leuk om te doen.

hier komt jullie Selfie!

ZOEK DEZE INWONERS!

nl Nederlands
X