CONTROL ROOM KIDS TRAIL

control room demo

DEMO VERSIE

UITLEG: Jullie gaan de Kids Trails doen; Leuk!

In deze DEMO een korte uitleg hiervan. Je start de Kids Trail op als Spelleider, dat is dit scherm (onder), hiervoor krijg je een inlog via mail.

Eenmaal als spelleider ingelogd zit je in deze Control Room-app. Vanuit de Control Room kunnen de teams zich aanmelden, via de webpagina en de code (Game PIN) die je deelt als spelleider.

In de app van de spelleider is zichtbaar welke teams zich hebben aangemeld. Tevens moet elk team een teamnaam invoeren. Ook kan je de duur van het spel bepalen. Bijvoorbeeld 2 rondes van een half uur of 1 ronde van 1 uur.

Als alle Teams zijn aangemeld, kun je als spelleider beginnen door het spel te starten.

De Teams krijgen allemaal dezelfde vragen, alleen wel in verschillende volgorde, zodat ze niet achter elkaar rennen.

Je kan nu verder als Team door de link te openen en de code in te voeren (evt op een andere mobiel). De teams hebben een internet-verbinding nodig.
UITLEG: Als spelleider speel je of mee of kies je een strategische plek, kijk maar. Bij jonge kinderen is het aan te bevelen een begeleider mee te sturen.

Als spelleider kun je natuurlijk enkele bijzondere dingen in de Control Room:

> Locatie: Op de kaart onder worden de teams en hun locaties getoond, spreek vooraf af wat de grenzen zijn van het speelveld.

> Foto controle: De teams krijgen ook opdrachten om foto's te maken en deze naar de spelleider te sturen voor controle. In de Control Room krijg je deze foto's binnen. Je kan ze direct beoordelen of na het spel in 1 keer.

> Bericht sturen: Je kan naar alle Teams een bericht sturen, bijvoorbeeld, 'ga niet te ver' of 'Voor de winnaar een ijsje'. (Button is zwart als de tekst verstuurd is)

> Timer: Het spel heeft een timer in de app en de Teams krijgen meldingen als deze bijna verstreken is en ze weer naar het startpunt moeten komen. Het spel houdt ook automatisch op.
Er zijn 2 soorten vragen voor de teams:
> Zoekvragen, waarbij je in de vraag iets moet zoeken of vinden en een foto daarvan moet maken.
> Locatie vragen, waarbij het team eerst een bepaalde afstand moet lopen (in welke richting dan ook) en eenmaal op een punt aangekomen een vraag krijgt. Door de afstand te lopen verdien je extra punten. Bij deze vraag is een afstandsmeter die aangeeft hoe ver je nog moet lopen.

Daarnaast wordt de Kids Trail spannender en leuker gemaakt door vragen die:
> binnen een bepaalde tijd gedaan moeten worden.
> fotovragen, waarbij het team een foto moet maken
> vragen met een geluids- of video fragment
> open en meerkeuze vragen
> leuke weetjes


TIPS:
- Geef iedereen een aparte rol(len), bijvoorbeeld, de teamleider, de voorlezers, de fotograaf of de navigator. Of laat de rollen rouleren.
- Geef elk team een leuke teamnaam en neem een mascotte mee. Deze mascotte moet op foto's komen. (zodat ze geen foto's Googlen)
- Spreek vooraf een speelgebied af. Je ziet de teams op een kaart.
- Indien iets niet lukt of kan, gewoon de vraag overslaan, er komen vanzelf nieuwe vragen.
- Verhoog de feestvreugde met een leuke prijsuitreiking en de Kids Trail op te nemen in een totaal onvergetelijk feestje.

De Qula Kids Trail is lekker buiten spelen. Maar mag alleen onder begeleiding van volwassenen gespeeld worden. De spelleiding is en blijft verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen natuurlijk. In veel gevallen is begeleiding van een team een goede keuze.

Password Demo: 2525