Jullie staan klaar voor de start in Amsterdam. We hebben leuke locaties voor jullie uitgekozen in Amsterdam.

Het doel is om deze locaties te vinden en daar krijg je een vraag. Is de vraag beantwoord, dan verdwijnt deze uit de lijst.

Belangrijk
- Begin bij vraag 'A'
- De volgorde van de vragen/ locaties moet je zelf bepalen
- Gebruik de kaart en zet een logische route uit
- Ben je met meer teams? Elk team bepaalt zijn eigen route
- Spreek na bijvoorbeeld (3 uur) ergens af met de andere teams
- Je kunt altijd pauzeren, ook als je met meer teams speelt
- de antwoorden op de meeste vragen kun je vinden bij de locaties
- Tip! Benoem een Teamleider
- Zet geluid en GPS aan op je smartphone!

Succes en veel plezier!

Tip 1. Spanjer en van Twist

Op de route van de Trail aan de Leliegracht dit leuke cafe. In de zomer zitten we graag op het terras hier. Lekker aan het water, beetje uit de drukte. Heerlijk!

Tip 2. Cafe In

Een 'must' op de Zeedijk is het café 'In ‘t Aepjen'. Het houten gebouw uit 1519 is een van de oudste panden van de stad en wat een leuke sfeer! De uitdrukking ‘In de aap gelogeerd zijn’ heeft zijn oorsprong in dit café, dat in de zeventiende eeuw ook slaapruimte aan dronken zeelui bood. Doen dus!

Tip 3. Museumplein

Niet op de Trail, maar wel een 'must do' het museumplein, met alle beroemde musea bij elkaar, het concertgebouw, het Rijks. je raakt niet uitgekeken hier. een omweg waard.

Tip 4. Jacob Hooy & co,

Op de Kloveniersburgwal 12 dit bijzondere winkeltje dat al in 1743 werd geopend! Reis terug in de tijd naar een 18e-eeuwse kruidenwinkel , inclusief antieke houten vaten voorzien van opschriften in Latijn en de apothekerskasten, Nostalgie!

Tip 5. De Torensluis

Op de trail is de Torenbrug uit de 17e eeuw een van de breedste bruggen van Amsterdam. Oorspronkelijk stond er een toren bovenop de brug, die is gesloopt maar de contouren zijn nog zichtbaar. De toren was destijds 55 meter hoog en diende als openbare klokkentoren en gevangenis. De getraliede ramen en de kerkers zijn nog steeds goed zichtbaar. De kerkers zijn gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor publiek. Leuk om te doen.

Vinden jullie Qula leuk? Dan hebben we een surprise. Wij geven jou en je medespelers korting kado. Dan kun je Qula in een andere stad spelen voor slechts €18,75.

Tip! ook leuk als personeelsuitje.
 
 
aantal kortingscodes: 1 (max 6)
naar dit adres sturen we je kortingscode
nl Nederlands
X